onsdag 16 februari 2011

Uppgradering?!

Jag tror att vi skulle kunna flyga business class till New York. Om vi åker med Finnair vill säga.

Upptäckte precis att jag har guldkort där och troligen tillräckligt med poäng för att uppgradera oss i alla fall en sträcka.


Det vore otroligt lyxigt att åka business tillsammans med MLK till NYC och dessutom komma fram lite mer utvilade. Jag tror också att det blir lättare att hänga in brudklänning och kostym i kabinen.

Medlemsförmånerna på Gold-nivån


  • När du som Gold-medlem flyger med Finnair får du 15 % fler poäng än det normala poängantalet.
  • Du kan använda snabbkön Priority Lane vid säkerhetskontrollen i Helsingfors, Stockholm New York och Bangkok.
  • Inom Europa får du fyra uppgraderingar av reseklass på Finnairs reguljärflyg i en riktning. Du kan byta de fyra uppgraderingarna inom Europa mot en uppgradering av reseklass på en interkontinental flygning i en riktning. Alternativt kan du välja en Classic-flygbonus med Finnairs reguljärflyg då två personer flyger för en persons poängantal i turistklass. Resan betalas i sin helhet med Plus-poäng. Den här "Två för priset av en"-bonusen kan användas för en enkel resa (förmånen gäller inte Finnair Plus Junior-flygbonusar).
  • Du får en bekräftad plats i business- eller turistklass när din platsreservation har gjorts senast 48 timmar innan avgång. Vi garanterar då din plats på Finnairs reguljärflyg inom Europa för businessklassens bokningsklasser J, C och D samt på Finnairs europeiska och interkontinentala reguljärflyg i turistklassens bokningsklass Y.
  • Du får 10 % rabatt på totalsumman för dina inköp till normalpris i Finnair Plus-taxfreebutikerna när du reser med Finnairs reguljärflyg utanför Europa. När totalsumman för dina inköp överstiger 15 € får du Plus-poäng för varje euro du handlar för i Finnair Plus-taxfreebutikerna och på Finnairs utrikesflyg utanför EU.
  • Du får 5 % rabatt på inköp till normalpris i Finavias Duty Free-butiker.
  • Du kan använda incheckningsdisken för businessklass oberoende av din reseklass när du reser med ett flyg som opereras av Finnair och din biljett ingår i Finnairs kvot (Finnairs flygplan och AY-koden på biljetten).
  • Oberoende av din reseklass kan du använda incheckningsdisken för oneworld Business Class när du ska ta ett reguljärflyg med ett av oneworld-bolagen.
  • Njut av Finnairs loungetjänster oavsett reseklass när du reser med ett reguljärt Finnair-flyg (med prefixet AY på biljetten). Du kan även ta med dig en vän i loungen som reser tillsammans med dig på samma flyg.
  • oneworlds Business Class-lounger står till ditt förfogande oberoende av din reseklass. Du får bjuda in en vän som ska med samma flyg.
  • Ta med dig 40 kilo bagage oberoende av reseklass på flyg som har bokats före den 1 september 2010. För flyg som har bokats efter den 1 september 2010 kan du checka in två väskor när du reser i ekonomiklass och tre väskor när du reser i businessklass eller har en Y- eller B-reseklass i ekonomiklass. Varje väska får väga högst 23 kilo. Du ska vara bokad på ett reguljärflyg som opereras av Finnair och din biljett ska ingå i Finnairs kvot (Finnairs flygplan och AY-koden på biljetten). Den här förmånen är personlig och gäller inte frakt av husdjur.
  • Ta avgiftsfritt med dig ett utrustningsset för golf, skidning eller dykning på Finnairs charterflyg och AY-flygningar.
  • Avgiftsfritt specialbagage: På internationella reguljärflyg och Finnair semesterresor får du avgiftsfritt ta med din golfutrustning (klubbor och väska) eller din skidutrustning (skidor, stavar, pjäxor, skidpåse) eller en dykutrustning (tryckbehållarna ska vara tomma). Din biljett ska ingå i Finnairs kvot (Finnairs flygplan och AY-koden på biljetten) och förmånen är personlig. På Finnair semesterflyg förutsätter den avgiftsfria transporten av specialbagage att du gör en förhandsanmälan till adressen edut.lomalennot@finnair.fi tidigast 45 dagar innan avfärd och senast 8 dagar innan. Förhandsanmälan ska innehålla Plus-medlemmens namn, medlemsnumret och medlemsnivån, destinationen, bokningsnumret och flygnumret. Om förhandsanmälan inte görs kan Finnair inte garantera den avgiftsfria transporten med Finnair semesterflyg.
  • I alla Finnair Plus-ärenden kan du använda adressen finnair.gold@finnair.fi eller ringa 09 818 31880.
dessutom står det även såhär om uppgradering av resklass på ett annat ställe:

  • Du kan använda dina poäng för att uppgradera din reseklass: Du betalar alltså för en biljett i turistklass men flyger i businessklass. Uppgraderingen är bara möjlig på Finnairs reguljärflyg (Finnairs flygplan och AY-koden på biljetten).

    Finnair Plus Platinum- och Gold-medlemmar får som medlemsförmån sin uppgradering av reseklassen utan poängdebitering.
Jag pratade med kundtjänst och det lät på dem som om jag inte fick min uppgradering gratis utan att den också kostade poäng. Men här ovan ser det ut som jag uppgraderas gratis, men att jag får betala med poäng för MLK.

Hur tolkar ni det?



2 kommentarer:

  1. Åh härligt! Klart att ni ska flyga Business!

    Även om man generellt sett mår rätt bra efter att ha flugit till New York eftersom det är "rätt håll" tidsmässigt så är det väl härligt att inleda allt lite extra lyxigt och precis som du säger är det alltid enklare med otympligt handbaggage (din klänning framförallt) då.

    Krångligt skrivet, de säger ju emot sig själva men man brukar ju få "betala" poäng för uppgradering.. Verkar för generöst för att vara flygbolag annars..

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Du har nog rätt angående poängdebiteringen, vore lite för bra om jag skulle få det gratis. :-)

    Jo, det skulle vara supermysigt att åka business privat. Har bara kunnat åka det på tjänsteresorna till Kina tidigare.

    Kram

    SvaraRadera